top of page
BSD LOGO HEADER_LAT.jpg

BEOGRADSKI STRATEŠKI DIJALOG

je zamišlјen kao mesto produktivne razmene mišlјenja i dijaloga o svim temama koje su relevantne za jačanje mira i stabilnosti, odnosno prevazilaženje aktuelnih konflikata i međunarodnih problema.

Insistiramo na učešću visokoprofilisanih i relevantnih panelista iz političke, diplomatske i akademske sfere, a cilј nam je otvaranje prostora za dijalog i razmenu mišlјenja Istoka i Zapada o gorućim problemima sadašnjice i izazovima budućnosti.  

O NAMA

Fondacija Beogradski strateški dijalog je osnovana u junu 2017. godine radi ostvarivanja društveno-korisnih ciljeva u oblasti nauke, kulture i obrazovanja, a kroz aktivnosti usmerene na promovisanje međunarodnog razumevanja, poput organizacije naučnih skupova međunarodnog, regionalnog i lokalnog karaktera, izdavanja naučnih časopisa i drugih publikacija, organizacije stručnih obuka i drugih vidova stručnog obrazovanja i usavršavanja, realizacije drugih inicijativa u oblasti nauke, kulture i obrazovanja, podnošenja inicijativa nadležnim organima i institucijama radi promovisanja međunarodnog razumevanja, saradnje sa drugim ustanovama, udruženjima, institucijama i drugim pravnim i fizičkim licima u Republici Srbiji i van nje posvećenim istim vrednostima, i drugih aktivnosti savetodavne prirode.

O KONFERENCIJI

Konferencija Beogradskog strateškog dijaloga „Svet posle virusa Korona“ biće organizovana 29. maja, u Klubu poslanika (Tolstojeva 2, Beograd). Konferencija, koju će otvoriti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće posvećena analiziranju geopolitičkih, ekonomskih i zdravstvenih aspekata pandemije koronavirusa. 

 

Konferencija će biti prilika da visoki državni zvaničnici Republike Srbije, predstavnici diplomatskog kora i eminentni ekonomski i zdravstveni stručnjaci razmotre čitav spektar izazova koje je pred čovečanstvo i Srbiju stavila pandemija koronavirusa, i da na argumentovan način i u polemičkom tonu osvetle problem pandemije, čije su dugoročne posledice i dalјe nepoznanica. 

 

Izazovi sa kojima se danas suočava čitav svet nažalost su još jedna potvrda potrebe da se, u okviru platforme kakvu nudi Beogradski strateški dijalog, na otvoren način diskutuje o međunarodnoj saradnji i kolektivnim odgovorima na globalne izazove.

IMG_6613.jpg

„EVROPSKA BEZBEDNOST NA RASKRŠĆU MULTILATERALIZMA I UNILATERALIZMA“

15. oktobar 2019.

Beograd, Srbija

"DVADESET GODINA OD BOMBARDOVANJA JUGOSLAVIJE

– POUKE ZA EVROPSKU BEZBEDNOST U 21. VEKU“

18. mart 2019.

Beograd, Srbija

DSC_0769.jpg

"INICIJATIVA POJAS I PUT NA BALKANU“

10. decembar 2018.

Beograd, Srbija

DSC_2353.JPG

"BEOGRADSKI STRATEŠKI DIJALOG 2"

10. i 11. novembar 2017.

Beograd, Srbija

panel08.jpg

"NOVA MEĐUNARODNA REALNOST - IZAZOVI I PERSPEKTIVE“

29. jun 2017.

Beograd, Srbija

Fondacija Beogradski strateški dijalog
Adresa: Makedonska broj 25 (5. sprat), 
11103 Beograd

I-mejl: fondacijabsd@gmail.com

            office@belgradestrategicdialogue.org

            belgradestrategicdialogue@gmail.com

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
Contact
bottom of page