BSD LOGO HEADER_CIR.jpg

 БЕОГРАДСКИ СТРАТЕШКИ ДИЈАЛОГ

 

је замишљен као место продуктивне размене мишљења и дијалога о свим темама које су релевантне за јачање мира и стабилности, односно превазилажење актуелних конфликата и међународних проблема.

О НАМА

Фондација БСД је основана у јуну 2017. године ради остваривања друштвено-корисних циљева у области науке, културе и образовања, а кроз активности усмерене на промовисање међународног разумевања, попут организације научних скупова међународног, регионалног и локалног карактера, издавања научних часописа и других публикација, организације стручних обука и других видова стручног образовања и усавршавања, реализације других иницијатива у области науке, културе и образовања, подношења иницијатива надлежним органима и институцијама ради промовисања међународног разумевања, сарадње са другим установама, удружењима, институцијама и другим правним и физичким лицима у Републици Србији и ван ње посвећеним истим вредностима, и других активности саветодавне природе.

О КОНФЕРЕНЦИЈИ

Конференција Београдског стратешког дијалога „Свет после вируса Корона“ биће организована 29. маја, у Клубу посланика (Толстојева 2, Београд). Конференција, коју ће отворити председник Србије Александар Вучић, биће посвећена анализирању геополитичких, економских и здравствених аспеката пандемије коронавируса. 

 

Конференција ће бити прилика да високи државни званичници Републике Србије, представници дипломатског кора и еминентни економски и здравствени стручњаци размотре читав спектар изазова које је пред човечанство и Србију ставила пандемија коронавируса, и да на аргументован начин и у полемичком тону осветле проблем пандемије, чије су дугорочне последице и даље непознаница. 

 

Изазови са којима се данас суочава читав свет нажалост су још једна потврда потребе да се, у оквиру платформе какву нуди Београдски стратешки дијалог, на отворен начин дискутује о међународној сарадњи и колективним одговорима на глобалне изазове.

„ЕВРОПСКА БЕЗБЕДНОСТ НА РАСКРШЋУ МУЛТИЛАТЕРАЛИЗМА И УНИЛАТЕРАЛИЗМА“

15. октобар 2019.

Београд, Србија

"ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ОД БОМБАРДОВАЊА ЈУГОСЛАВИЈЕ – ПОУКЕ ЗА ЕВРОПСКУ БЕЗБЕДНОСТ У 21. ВЕКУ“

18. март 2019.

Београд, Србија

"ИНИЦИЈАТИВА ПОЈАС И ПУТ НА БАЛКАНУ“

10. децембар 2018.

Београд, Србија

"БЕОГРАДСКИ СТРАТЕШКИ ДИЈАЛОГ 2"

10. i 11. новембар 2017.

Београд, Србија

"НОВА МЕЂУНАРОДНА РЕАЛНОСТ - ИЗАЗОВИ И ПЕРСПЕКТИВЕ“

29. јун 2017.

Београд, Србија

Фондација БСД

Курсулина 16, 11000 Beograd

 

+381 69 286 1388+381 63 442 680

office@belgradestrategicdialogue.org

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey YouTube Icon
 
beogradski strateski dijalog, fondacija bsd, Belgrade strategic dialogue, белградский стратегический диалог, dijalog, strateski, srbija, serbia, international understanding, promocija medjunarodnog razumevanja

© All rights reserved.