BSD LOGO HEADER_CIR.jpg

О КОНФЕРЕНЦИЈИ

Конференција "ДВАДЕСЕТ ГОДИНА ОД БОМБАРДОВАЊА ЈУГОСЛАВИЈЕ - ПОУКЕ ЗА ЕВРОПСКУ БЕЗБЕДНОСТ У 21. ВЕКУ" биће организована 18. марта 2019. године, у хотелу "Метропол", у сарадњи Београдског стратешког дијалога и Руског парламентарног европског клуба. 

 

Иницијатива за организовање IV Београдског стратешког дијалога проистекла је из потребе да се направи објективан критички осврт на узроке и последице напада НАТО на СР Југославију, али и да се тај историјски тренутак стави у контекст садашњих геополитичких односа.

 

Оваква врста мултидисциплинарног односа према догађајима из не тако давне прошлости допринеће објективнијем сагледавању једног турбулентног али и даље магловитог историјског тренутка, што ће, уверени смо, оснажити капацитете Србије за креирање савремених политика, а међународној стручној јавности дати материјал за ново вредновање неких контроверзних политичких и безбедносних феномена.

 

Ни овога пута нећемо одустати од већ устаљене праксе да наши форуми окупљају високо рангиране политичке представнике утицајних држава и релевантних међународних организација и универзитета, који могу компетентно да дискутују о понуђеној теми и да дођу до далекосежних закључака.

beogradski strateski dijalog, fondacija bsd, Belgrade strategic dialogue, белградский стратегический диалог, dijalog, strateski, srbija, serbia, international understanding, promocija medjunarodnog razumevanja

© All rights reserved.